Forventer prøvesvar i ettermiddag

Alle oppgitte nærkontakter skal ha blitt kontaktet

Kommunelegen i Kinn, Jan Helge Dale, bekrefter overfor Fjordenes Tidende at nærmere ti personer allerede har blitt testet etter å ha vært i nærkontakt med personen som har fått påvist smitte.

Kommunelegen i Kinn, Jan Helge Dale, bekrefter til Fjordenes Tidende at nærmere ti personer allerede har blitt testet etter å ha vært i nærkontakt med personen som har fått påvist smitte.  Foto: Svanhild Breidalen

Nyheter

Prøvene har nå ankommet Førde og prøvesvar er forventet i ettermiddag.

Prøveresultatene vil legge en premiss for veien vil videre.

- Når vi får prøvesvarene vil vi vite litt mer om hva slags kontroll vi har, sier Dale til Fjordenes Tidende.


Ein person i Måløy er smitta av korona

Ein person som er busett i Måløy fekk påvist korona-smitte fredag. Det stadfestar kommuneoverlege i Kinn, Jan Helge Dale overfor Fjordenes Tidende.


De oppgitte nærkontaktene til den smittede skal ha blitt kontaktet, opplyser kommuneoverlegen.

Dale sier de nå rigger seg for ekstra testkapasitet mandag, og at legetjenesten vil måtte gjøre noen prioriteringer i forhold til testing.


Smittet etter privat selskap

– De som har vært i nærkontakt, vil bli kontaktet

– De som er smitta har informert oss om hvem de har vært i nærkontakt med, og disse vil bli kontakta, sier Dale til Fjordenes Tidende.


Han understreker samtidig at det er viktig å merke seg definisjonen på hvem som er nærkontakt, og at folk ikke trenger å bekymre seg unødig.

Det er femten minutter sammenhengende kontakt på mindre enn to meter med en som er syk eller har påvist smitte, som er definisjonen på nærkontakt.

- Det er ikke slik at alle som har vært i det aktuelle selskapet er nærkontakter. Det er de i følge forskriften ikke, men de har vært i en situasjon der det ikke gjør noe om de tenker seg litt ekstra om, sier Dale og legger til:

- Men er man ikke syk og ikke har blitt kontaktet som påvist nærkontakt, trenger en ikke være redd.