Ny gatekunstner fant veien hit

– Jeg har hørt så mye om plassen og gatekunsten, så jeg ville bare opp hit og bidra litt

Fjordenes Tidende fant gatekunstner Fredrik Olsen i gang med å male ei svær havørn på en husvegg sør i Gate 1 i Måløy.

Ville bidra: – Jeg ville bare oppover til Måløy og se om jeg kunne få lov å bidra litt, sier gatekunstner Fredrik Olsen.  Foto: Gjert Myrestrand

Nyheter

Olsen har vokst opp sammen med Mikael Noguchi og Eric Ness Christiansen, som nylig ble ferdig med det store gatekunstverket på Moldøen.

– Jeg ville bare oppover hit til Måløy. Jeg har hørt så mye om plassen og gatekunstprosjektet. Jeg har ikke vært her før, og jeg hørte at Eric og Mikael skulle oppover. Det har vært kult å se på det som er gjort her i Måløy. Tone Andals prosjekt begynner virkelig å vise igjen, og jeg synes det er flott å få lov til å bidra litt, sier Fredrik Olsen.

Frode Kupen eier første etasje i huset i Gate 1 som kalles Hoddevik-huset der Lilly Hoddevik hadde butikk på 60-70-tallet, og butikken Lellis (oppkalt etter Lilly) etter hvert kom. Sammen med øvrige huseiere svingte han seg fort rundt da han hørte at Fredrik Olsen var tilgjengelig.

– Vi tenkte å få til noe på noen andre vegger også her i høst. Det kan komme, men akkurat nå hadde vi denne veggen klar, sier Frode Kupen, som sammen med øvrige eiere av eiendommen tok en spontan avgjørelse for to dager siden om å stille veggen til disposisjon.

– Det er imponerende hva Fredrik får til med sprayboksene sine. Det begynner etter hvert å bli fint her, i det jeg kaller Havnekvartalet, legger Kupen til, med et smil.