– Målet er søppelfrie strender

Elevane skal seile rundt i verdas eldste galeas og rydde søppel langs strandkanten i Kinn, Bremanger og Stad

Denne veka reiser elevar frå Fjordane folkehøgskule og representantar frå Fjordane friluftsråd ut på ein femdagars tokt med verdas eldste seglande galeas – Loyal. Målet med reisa er søppelfrie strender i Nordfjord, Bremangerlandet og andre plassar langs kysten.

Omvendt skattejakt: Desse elevane frå Fjordane folkehøgskule jaktar etter søppel som dei kan fjerne frå ulike strender i Nordfjord og Bremangerlandet dei kommande dagane.  Foto: Andreas Hellenes

Nyheter

– Eg synst det er veldig spennande. Eg er veldig for å redde havet og alt som har med miljø å gjere. Så eg gleder meg veldig mykje til å rydde strender og å bu på denne skuta i fem dagar, fortel Elinor Røise, som er inne i sitt andre år på hestelinja ved Fjordane folkehøgskule.