Skoleledelse og elever fortviler over mangelfullt kollektivtilbud etter rutenedleggelse: – Nå må fylket på banen

Både skoleledelsen og elever ved Måløy vidaregåande skule reagerer på det mangelfulle kollektivtilbudet som har oppstått etter at Vy ikke lenger har avgang med ekspressbussruta til Oslo fra Måløy på kveldstid. Skolen og elevene mener fylkeskommunen nå må på banen.

– Vi fikk melding om rutenedleggelsen fredag, så dette har gått litt fort. Dette er veldig uheldig for elevene våre. Mange av dem er avhengige av et godt busstilbud for å komme seg fra hurtigbåten i Måløy til hyblene sine på fastlandet, sier rektor Åsta Navelsaker Røed (i rødt) ved Måløy vidaregåande skule.  Foto: Gjert Myrestrand

Nyheter

Kanselleringen av avgangen betyr at de som kommer til Måløy med Norleds hurtigbåt fra Bergen på kveldstid ikke har et korresponderende busstilbud som kan ta reisende over Måløybrua og innover Nordfjord.