Kommenterer kritikken i sosiale medium

Rosar brøytemannskapet som har stått på seint og tidleg for å rydde svært utfordrande vegar

- Som dei fleste andre kommunar på Vestlandet har vi hatt store utfordringar med vedlikehald av vegane, spesielt etter det siste snøfallet. Det kom meir snø enn vanleg, skriv kommunedirektør Terje Heggheim i fredagsbrevet sitt.

Det har vore utfordrande å brøyte i gatene.  Foto: Erling Wåge

Nyheter

- Alle maskinene våre og mannskapet har vore i drift bortimot døgnet rundt. Det har gått i fresing og fjerning av brøytekantar, høvling av is og snø og sandstrøing. I tillegg til eige mannskap og innleigde entreprenørar, har vi leigd inn og auka kapasiteten ved kjøp av tenester. Også utover dei vi har faste avtalar med, seier han, og legg til:

- Sjølv om mildværet kom, smeltar isen seint. Det kjem av tele i bakken. Heldigvis har vi ikkje hatt uhell i form av utforkøyring og liknande.


Foreldre er frustrerte over dårlig brøyting

– Nå må kommunen brette opp ermene og gjøre en innsats for trygg vei til barnehagen

Anita Orheim, som er forelder til barn i Trollskogen barnehage, er frustrert over at kommunen ikke gjør en bedre brøytejobb før ungene skal i barnehagen. Hun trekker fram kaoset i morgentimene i dag, hvor flere biler ble stående bom fast i Idrettsveien.


Kommunedirektøren forstår at innbyggjarane kan bli frustrerte dei gongane i året dette blir eit problem, men peikar på at dei gjer så godt dei kan, og meiner mannskapa som har stått på seint og tidleg fortener ros.

Torsdag stod bilene bom fast på veg opp til Måløy Stadion og Trollskogen barnehage.   Foto: Privat

Kommunen jobber på spreng under vanskelige forhold

Bilister står bom fast på glatta

Flere biler som er på vei til Trollskogen barnehage ved Måløy stadion står fast på glatta i Idrettsveien i Måløy. Veiene er dekket av stålis flere steder på kysten i disse dager, og Vegtrafikksentralen har sendt ut varsel om vanskelige forhold.


- Vi får litt pryl på sosiale medium, ikkje berre litt. Vi kan forstå forventingane blant innbyggarane i Kinn. Denne gangen rakk vi ikkje over alt på så kort tid at vi unngjekk problema. Vi veit at dette har vore eit felles problem for dei fleste kommunane i fylket. Eg vil likevel rose både eigne mannskap og dei vi har leigd inn for jobben de har gjort. De har sanneleg stått på, og takk for det!

  Foto: Erling Wåge

Veisjefen forklarer

– Vi stenger ikke veiene, vi kommer med et varsel

Fjordenes Tidende har fått tips om at enkelte synes det er vel strengt å stenge Idrettsveien i Måløy ved å sette ut en bukk. Fagleder vei Måløy i Kinn kommune, Odd Henning Svoren, benytter anledningen til å forklare hva bukkene i praksis betyr.