Sjark gikk ned ved den gamle ferjekaia

Brannsjefen: – Vi har gjort vårt og lagt ut lenser for å fange opp lekkasjen

Ved den gamle ferjekaia i Ivahavet i Deknepollen i Kinn kommune har en sjark gått ned fredag ettermiddag. Kinn Brann og redning har lagt ut lenser for å begrense dieselsøl i sjøen.

Ved den gamle ferjekaia i Ivahavet i Deknepollen i Kinn kommune har en sjark gått ned fredag ettermiddag. Kinn Brann og redning har lagt ut lenser for å begrense dieselsøl i sjøen.   Foto: Svanhild Breidalen

Nyheter

Kinn Brann og redning fikk melding om uhellet, og rykket ut med fire mann, inkludert brannsjefen, for å prøve å begrense eventuelle lekkasjer fra båten.

– Vi fikk en telefon om at en sjark var på vei ned, og da vi kom bort var den gått helt ned. Nå ligger den på bunnen, og har vi lagt ut lenser for å prøve å samle opp det som lekker ut. Det var en del diesel om bord og litt olje, sier brannsjef Kim Hjelle til Fjordenes Tidende.

  Foto: Bjarne Eldevik

– Vi prøver å begrense omfanget, og ta opp det som lekker ut.

Vil dere gjøre noe for å heve båten i kveld?

– Nei, nå jobber vi med å begrense eventuelt søl. Vi har gjort vårt og sikret lekkasjen med lenser som kan fange opp dieselen. Og så må båteier på plass og finne ut hva han vil gjøre videre.

Er det en ny eller gammel sjark det er snakk om?

– Det vet jeg ikke foreløpig. Vi har bare hørt at det er en sjark.

  Foto: Bjarne Eldevik

  Foto: Svanhild Breidalen

  Foto: Svanhild Breidalen

  Foto: Svanhild Breidalen