Per i dag er to smitta og fire i karantene, men flere er bekymret for økt smitte i påsken

Flere uttrykte bekymring for at innreise fra andre kommuner til Bremanger i påsken vil bidra til økt smitte.

Bremanger kommune vil se på muligheter for å redusere besøk ved idretsshall og treningssenter i påska.  Foto: Erling Wåge

Nyheter

Per i dag er to smittede personer i Bremanger kommune. Disse er i isolasjon. Fire personer er også i karantene i kommunen.

Det kunne kommunalsjef Randi Ytrehus opplyse om under dagens kommunestyremøte.

– Vi opplever at vi har god kontroll slik situasjonen er nå, sa Ytrehus.

Men det var flere kommunestyremedlemmer som bekymret seg for økt smitte i forbindelse med reisevirksomhet fra andre kommuner med høyere smittetrykk.

Norvall Klungresæter i SV lurte på hvordan kommunen skulle forholde seg til barn og unge som har faste fritidsaktiviteter i nabokommuner med mer smitte.

Kommunalsjef Randi Ytrehus informerte om at Bremanger forholder seg til nasjonale retningslinjer, og at de per i dag er strenge når det gjelder organisert idrett.

Ordfører Anne Kristin Førde (Ap) pekte på idrett i nabokommuner heller ikke burde finne sted, dersom smittetrykket var høyt.

Vibeke Kjerpeset (Sp) trakk fram idrettshaller og treningssenter lokalt i Bremanger. Hun var bekymret for at innreisesmitte ville spre seg i disse lokalene.

– Nå kommer folk hjem til påske og vil trene, og vi vet at mange kommer fra områder med smitte. Jeg lurer på hva kommunen tenker om det? Spurte Kjerpset.

Hun viste blant annet til at vektrommet i Svelgen ikke er bemannet, og at en ikke har kontroll på hvem som bruker rommet.

– Burde en kanskje vært strenge nå i påsken, når vi vet at det er mange som kommer og vi har lite kontroll på hvem som bruker disse tjenestene?

Rådmannen mente mye allerede lå klart beskrevet i nasjonale retningslinjer, om hvordan folk fra smitteutsatte områder skal oppføre seg når de reiser til kommuner med lite smitte.

Ordfører Anne Kristin Førde (Ap) noterte seg likevel problemstillingen, og mente kommunen allerede i løpet av dagen ville komme med råd til studenter og andre som reiser hjem i påsken i forhold til bruk av idrettshall og treningsrom i Bremanger.

– Mest sannsynlig får de da beskjeden om de ikke skal oppholde seg der i påsken, sa ordføreren.