Elevene skal i karantene, men husstandsmedlemmer må avvente

Elevene ved Vågsøy ungdomsskole som er tatt ut av skolen mandag, skal holde seg i karantene ut dagen.

Elevene ved Vågsøy ungdomsskole som er tatt ut av skolen mandag, skal holde seg i karantene ut dagen.  Foto: Gjert Myrestrand

Nyheter

Det bekrefter kommuneoverlege Jan Helge Dale.

Elevene som har fått beskjed om å være hjemme fra skolen mandag, må altså opptre som om de er i karantene ut dagen til kommuneoverlegen har fått svar på testen til den ene eleven med symptomer.

Husstandsmedlemmer trenger ikke å være i karantene. Det skjer først ved en eventuell positiv test mandag.

- Smitte er ikke sikkert påvist på ungdomsskolen. Derfor trenger ikke husstanden være i ventekarantene, selv om elevene er i karantene, sier Dale til Fjordenes Tidende.

Heller ikke husstandsmedlemmene til danseelevene som er i karantene i Stad kommune skal i ventekarantene før en eventuell får bekreftet smitte mandag.


Elever og ansatte på to skoler i Måløy må holde seg hjemme etter ny utvikling i smittesituasjonen

En klasse med elever og lærere ved Vågsøy ungdomsskole i tillegg til elever og ansatte ved Raudeberg skole må holde seg hjemme fra skolen etter en positiv hurtigtest.15 danseelever settes i karantene etter mistanke om smitte i nabokommunen

Eleven fra Vågsøy ungdomsskole, som nå har utviklet symptomer, deltok på danseøving på Nordfjordeid fredag. Nå settes alle danseelevene som deltok på øvingen i karantene i påvente av elevens testsvar mandag.