Elever og ansatte på to skoler i Måløy må holde seg hjemme etter ny utvikling i smittesituasjonen

En klasse med elever og lærere ved Vågsøy ungdomsskole i tillegg til elever og ansatte ved Raudeberg skole må holde seg hjemme fra skolen etter en positiv hurtigtest.

Kommuneoverlegen ber nå alle være ekstra oppmerksomme på symptomer.  Foto: Erling Wåge

Nyheter

Det opplyser kommuneoverlege i Kinn, Jan Helge Dale, til Fjordenes Tidende.

To nærkontakter av personen som testet positivt fredag utviklet symptomer i løpet av helga. De ble derfor hurtigtestet, og en av dem testet positivt. Vedkommende er lærer på Raudeberg skole og utløser flere nærkontakter på skolen.

I tillegg til disse nærkontaktene som nå settes i karantene, innføres ventekarantene for deres husstandsmedlemmer.

Ifølge Dale vil disse nærkontaktenes testsvar først trolig komme tirsdag kveld.

Den andre nærkontakten som ble testet med hurtigtest i helgen, er en elev ved Vågsøy ungdomsskole. Eleven testet negativt på hurtigtesten, men hadde symptomer. Kommuneoverlegen sier han ikke stoler på resultatet før en ordinær test avkrefter mistanken. Derfor bes også en klasse med elever og lærere fra ungdomsskolen om å holde seg hjemme for sikkerhets skyld, til en får svar på elevens ordinære test mandag.


Er ikke tilknyttet lokal smitte

Nytt smittetilfelle oppdaget i Måløy spores til flere reiser innenlands

Personen som har testet positivt for covid-19 i Måløy har vært på flere reiser til områder med høyt smittetrykk. Fire nærkontakter er kartlagt.


Husstandsmedlemmer til elever og lærere som må holde seg hjemme fra Vågsøy ungdomsskole trenger ikke oppholde seg i ventekarantene ennå, sier Dale.

Men dersom den ordinære testen kommer tilbake positiv, vil lærere og andre som defineres som nærkontakter til eleven på Vågsøy ungdomsskole tas ut i videre karantene. Da vil det også bli omfattende testing for de som er involverte. Er den negativ vil klassen, lærere og elever kunne dra tilbake til skolen tirsdag.

– Totalt er 25 nærkontakter nå i karantene, og cirka 80 personer i ventekarantene, sier Dale.

I tillegg har eleven ved Vågsøy ungdomsskole vært på et arrangement i Stad kommune fredag, som betyr at 10–15 personer i nabokommunen også må holde seg hjemme inntil en får svar på elevens test mandag.

– Straks det oppstår nærkontakter inn til skole og barnehage blir det fort relativt mange, sier kommuneoverlegen.

Han oppfordrer nå alle innbyggere med symptomer om å holde seg i ro og teste seg.

– Har en kontroll på situasjonen?

– Nå har vi i hvert fall vært tidlig ute. Derfor har vi brukt hurtigtester, for å få tidlig svar, sier Dale.

Han kan samtidig opplyse om en liten gladnyhet:

– Når det gjelder de andre smittetilfellene vi hadde tidligere uka, har alle nærkontaktenes tester kommet tilbake negative. Men de blir fremdeles sittende i karantene, og skal teste seg en gang til før de går ut av karantene, sier kommuneoverlegen.


To personer i Måløy er smittet etter å ha besøkt familie hovedstaden

To personer i Måløy har fått påvist smitte. Også disse har vært på påskeferie i Oslo.