Ny person knytt til utbrotet har testa positivt. Men barneskulen er no fri for smitte

Fredag kveld kan kommuneoverlege i Kinn, Jan Helge Dale, opplyse at nok ein person, knytt til utbrotet som spreidde seg til Raudeberg skule, har testa positivt.

Fredag kveld kan kommuneoverlege i Kinn, Jan Helge Dale, opplyse at nok ein person, knytt til utbrotet som spreidde seg tl Raudeberg skule, har testa positivt.  Foto: Erling Wåge

Nyheter

– Den som har testa positivt no er ein nærkontakt i familie med vaksne og born, og det kjem eigentleg heilt som venta. Det utløyser ingen nye nærkontaktar og det er ingen fare for vidare smitte, seier Dale til Fjordenes Tidende.


Har ikke fått melding om positive prøver i kveld

Kommuneoverlege Jan Helge Dale i Kinn følger koronasituasjonen tett fremdeles etter utbruddet i Måløy-regionen. Han er lettet over at Helse Førde ikke har ringt inn positive prøver onsdag kveld.


Mange har vore i karantene og isolasjon etter utbrotet ved skulen, men no er skulen snart tilbake til normalen.

– Ja, skulen er no fri for smitte, og måndag startar dei med normal drift, seier Dale.


To nye smitta i dag, ein på Raudeberg og ein i Bremanger

Tysdag er det to nye personar som er smitta av korona, ein på Raudeberg og ein i Bremanger.Jostein blei smitta på jobb: – Alt styret eg har påført andre er verre å tenke på enn at eg er smitta av korona

Jostein Hals vart smitta av korona medan han var på jobb. – Det verste er å tenke på alt styret eg har påført mange i Vågsøy som må i karantene, som må teste seg, som må halde seg heime og som har blitt smitta, seier han.