Stadig flere forsikrer bunaden sin

Slik holder du bunaden din ren og pen til hver 17. mai

Pandemien til tross, med konfirmasjonshelg og nasjonaldagen på trappene finner hundretusener av nordmenn nå frem bunaden og klargjør festdrakten. Bunaden er gjerne det dyreste plagget man eier, og stadig flere velger å forsikre den.

Stadig flere forsikrer bunaden sin.  Foto: Ingebjørg Nilsen Stokkenes

Nyheter

– Bunad og folkedrakter er verdifulle, og mange har gått i arv i generasjoner. Vår innboforsikring dekker brann og tyveri i hjemmet, mens reiseforsikringen dekker skade eller tyveri på reise. Men vi anbefaler egen bunadsforsikring. Med den er bunaden i tillegg forsikret mot skader som rifter eller hull i skjorten, is på stakken eller klassikeren rødvin i fanget. Vi opplever at stadig flere skaffer seg egen bunadsforsikring, spesielt i forbindelse med konfirmasjoner og 17. mai, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.