17 unike, og hittil ukjente, bilder fra tida etter Måløyraidet gir ny innsikt. Nå skal de stilles ut

Fem år etter Måløyraidet var slutt måtte tyske krigsfanger rydde opp i gravene til soldater som mistet livet under Måløyraidet. En soldat fra Martin Linge sitt kompani hadde med seg kamera, og nå, mer enn syv tiår senere, har Måløyraidsenteret fått tilgang til 17 unike bilder fra dette arbeidet.

På Måløyraidsenteret man nå lese og se om historien fra det krevende arbeidet da levningene etter falne soldater begravd i Måløy ble gravd opp, flyttet og sendt tilbake til sine familier. Dag Myrestrand (t.v.) sammen med Olav Horn.   Foto: Elise Silden

Nyheter

– I slutten av april hadde vi en gruppe på besøk på senteret der en mann fra Stavanger, Thore Thorsen, spurte om vi ville se noen bilder som han hadde fått av sin far, forteller Olav Horn, som sitter i styret i Måløyraidsenteret.