Rekordsøking innen fiskeri og havbruk

– Vi har aldri sett maken til etterspørsel etter lærlingplasser

Opplæringskontoret for fiskeri- og havbruksfag (OKFH) i Måløy har aldri før opplevd lignende søkertall. – Interessen for å bli fisker eller å jobbe i oppdrettsnæringen har aldri vært større, sier Monica Lexau i OKFH.

Travle tider: Opplæringskontoret for fiskeri og havbruksfag har nok å henge fingrene i. Akkurat nå følger kontoret opp 132 lærlinger som jobber på oppdrettsanlegg, fiskebåter, ferjer og passasjerbåter. Fra venstre: Freddy Silden, John Heimvik og Monica Lexau.  Foto: Gjert Myrestrand

Nyheter

– Vi har aldri hatt så mange lærlinger som nå. Det viser at fiskerifagene har et veldig oppsving nå som vi håper vil vare. Vi vet at ting vil gå litt i bølgedaler, men det er en veldig interesse for både fiskeri- og havbruksfagene, sier Monica Lexau fra Opplæringskontoret for Fiskeri- og havbruksfag i Sogn og Fjordane, OKFH. Sammen med sine kolleger holdt hun en presentasjon for de fremmøtte på frokostmøtet til Måløy Vekst denne uka.