Tre nye smittetilfeller i Måløy. Mulige nærkontakter i en skoleklasse testes søndag

Det er nå funnet totalt fire positive koronaprøver innen samme familie i Måløy-området. Søndag skal mulige nærkontakter i en klasse ved Måløy vidaregåande skule testes for koronavirus.

Det er funnet tre nye positive koronaprøver i Måløy-området. Dermed er det funnet totalt fire positive prøver her de to siste dagene. Alle innen samme familie. Nå skal nærkontakter ved Måløy vidaregåande skule testes.  Foto: Erling Wåge

Nyheter

– Vi har funnet tre nye positive prøver i Måløy. Alle disse er knyttet til den positive prøven fra Måløy-området som Helse Førde fant fredag, sier kommuneoverlege Kjell Arne Nordgård til Fjordenes Tidende lørdag kveld.

Dermed er det totalt fire positive prøver i Måløy, og alle disse er i den nærmeste familien til den første positive prøven fra fredag. Smitteveien er en reise til Østlandet.


Alle dei positive koronatestane fredag kom frå Kinn. Tre i Florø og ein i Måløy

– Vi reknar med å finne fleire positive prøver frå Måløy, seier kommuneoverlege Kjell Arne Nordgård.


Selv om det ikke forventes å finne positive prøver utenfor den nærmeste familien, setter Kinn kommune i verk testing av mulige nærkontakter ved Måløy vidaregåande skule.

– Det er ikke overraskende at vi finner flere smittede i nærmeste familie med et så smittsomt virus. Nå kartlegger vi nærkontakter knyttet til Måløy vidaregåande skule, og vi kontakter i kveld alle elevene i en av klassene ved MVS. Disse blir testet søndag, sier Nordgård, og legger til:

– Sånn som det ser ut akkurat nå, er dette utbruddet avgrenset til nær familie. Vi forventer ikke flere positive nærkontakter utenom familien, men vi tester for sikkerhets skyld.