Fant igjen denne rutebussen som hytte i skogen – nå får den nytt liv, nye bremser og nye lys

Kulturminnefondet har bevilget 50.000 kroner til Rutebuss S-1967 fra 1954 på Bremangerlandet. Tilskuddet skal brukes til å overhale bremser og lys, samt mindre tiltak. 

– Det var Rutebilhistorisk Forening i Sogn og Fjordane, som fant den igjen i skogen, og som bokstavelig talt slepte bussen frem i dagslys igjen og fikk den renovert, sier Bjarne Andreas Horsevik, leder i Rutebilhistorisk Forening i Sogn og Fjordane.  Foto: Presse

Nyheter

– Allerede før krigen ble de første prøverutene for kollektivtransport i Bremanger kjørt, men så ble fremdriften satt på hold i noen år. I 1948 ble det søkt om konsesjon for rutebuss på øya, og etter hvert ble det investert i en splitter ny buss, nemlig en Volvo S-1967 fra 1954, sier Bjarne Andreas Horsevik, leder i Rutebilhistorisk Forening i Sogn og Fjordane.