Smittetall og testing går ned: – Vi nærmer oss en normalsituasjon der folk må gjøre egne vurderinger

Kommuneoverlege i Kinn og Bremanger, Jan Helge Dale, sier at ting begynner å normalisere seg etter at landet åpnet opp. Nå må folk i større grad gjøre egne vurderinger og eventuelt bruke hurtigtester for koronasmitte hjemme om man blir syk.

Kommuneoverlege Jan Helge Dale sier at vi nå nærmer oss en normalsituasjon med mindre smitte og mindre testing for korona. – Den viktigste tankegangen er at vi likevel holder oss i ro, og for oss selv, om vi blir syke, sier han.  Foto: Erling Wåge

Nyheter

– Vi merker vel alle på kroppen at det har roet seg litt. Testingen for koronasmitte går betydelig ned nå. Det går mer over til hurtigtesting, både på legekontor og hjemme hos folk, sier Jan Helge Dale til Fjordenes Tidende.