Gjennom et fritidstilbud får TAF-elevene ved Måløy vidaregåande skule ta et dypdykk i faget. Fredag tok fjerdeklassen førsteplass i åpen klasse under Ocean Space Race.

– Det er veldig lærerikt å delta i denne konkurransen, sier Marthe Myhr som går i 4. klasse teknisk allmennfag (TAF) ved Måløy vidaregåande skule.

Konkurransen Ocean Space Race er en rekrutteringskanal for Marine Teknisk ved NTNU i Trondheim.

Målet med Ocean Space Race er å øke realfaginteressen blant ungdom. For Måløy vidaregåande skule er det tredje året at TAF-elever deltar.

– TAF er skolens best bevarte hemmelighet, sier faglærer Helge Hjertenes om elevene.

Med en modellbåt tok nemlig 4. klasse ved TAF-linjen førsteplass i åpen klasse, der de konkurrerte mot 12 andre grupper. 3. klasse ved TAF-linjen deltok også.

Faglærer Andreas Rundereim ved skolen er den som har vært ansvarlig for prosjektet med Ocean Space Race, og har reist med elevene til Trondheim.

– Det er et mer realistisk prosjekt vi har deltatt med. Vi har tenkt på båtens bruksområde i praksis og mye av tiden har gått med på å bygge den i eksakt skala, forteller Marthe og sier de begynte arbeidet allerede for et år siden.

– Vi hadde lyst å lage et skikkelig prosjekt fra start til slutt. Det er kjekt å få lage større prosjekt og vi har lært mye, sier hun.

Les hele saken og mer om båten de har laget i fredagens papirutgave av Fjordenes Tidende.