Komitéledere fra hele Vågsøy jubler over at de nok et år får samlet innbyggerne til et felles folketog i Måløy på 17. mai.

– Vi kom oss i sving litt seint, men nå er planene klare og vi ser fram til et langt og fint tog i Måløy, sier Terje Kolseth, leder for 17. mai-komiteen i Holvik og Vågsvåg.

Han har vært med på planleggingen av folketoget i Måløy sammen med representanter fra de ulike Vågsøy-bygdene. – Det er kjekkere å gå i et stort tog, enn i et lite tog, både for korpsene og for innbyggerne, forteller Kolseth om folketoget som blir arrangert i Måløy på ettermiddagen 17. mai.

Folketoget vil i år bestå av korps fra hele Vågsøy kommune, og Torill Eide Tennebø fra 17. mai-komiteen i Måløy forteller at hun håper på et minst like langt tog i år som i fjor.

– Vi oppfordrer alle organisasjoner og lag i kommunen til å delta i toget sammen med korpsene, forteller Eide Tennebø og legger til det vil bli et langt og fint tog med masse folk som feirer festdagen sammen.

– Det vil vise at vi står sammen om et felles arrangement her i kommunen.

Folketoget går fra Torget til Turnhallen og videre til Gate 2, ned Spiralen og mot Lingeparken. Deretter går toget videre til Torget, hvor første og andre vers av Nasjonalsangen blir fremført av korps og kor fra hele kommunen, etterfulgt av et større arrangement med taler, konserter og en drilloppvisning.

– Vi håper flest mulig folk blir værende i Måløy etter folketoget og deltar på disse arrangementene, sier Eide Tennebø. Hun gleder seg også over at Måløy er valgt ut som en del av NRKs landsdekkende sending på 17. mai. I Sogn og Fjordane er det kun Måløy og Førde som blir en del av sendingen.

– Det er flott at vi Måløy får vist seg fram. Men etter hva jeg har hørt så vil NRK dessverre ikke være til stede under folketoget, sier Eide Tennebø, og viser til at NRK vil være til stede tidligere på dagen. Men Eide Tennebø mener det er gode nyheter for Måløy at NRK sender direkte fra feiringen og at det er spennende at byen får vist seg fram som en del av den nasjonale sendingen.