Meteorologen om 17. mai-været:

– Kle dere godt!

Fare for lyn, torden og haglbyger, melder meteorologen om 17. mai været. Bildet er fra enden av Lisetvågen i Kalvåg. Arkivfoto: Odd Jonny Grotle 

Nyheter

– Utrygt for haglbyger og torden, særlig i ytre strøk, sier meteorolog Ida Marie Solbrekke om 17. mai-været.

Meteorologen har lite tro på strålende 17. mai-vær i Nordfjord. Ikke bare vil nasjonaldagen være preget av bygevær, det er også fare for haglbyger og torden.

– Det vil nok ikke komme mye lyn, men det kan komme. Det blir en sørvest periodevis frisk bris, og om morgenen på 17. mai er det muligens en forbigående sørlig liten kuling som når innover. Det er resten av en front som kommer, og da vil vinden øke forbigående til sørlig liten kuling, forklarer meteorologen.Får meteorologen rett om 17. mai-været i Nordfjord, vil det også komme byger. Nå oppfordrer hun folk å kle seg godt på nasjonaldagen.

– Jeg tror det lønner seg med en regnkep til bunaden. Og paraply er nok lurt å ta med, forteller Solbrekke.

– Vil paraplyen overleve vinden, da?

– Det blir heldigvis ikke så mye vind. Så vinden er på deres side iallfall. Jeg tror det skal fungere helt fint med paraply, i og med at det ikke vil blåse så mye. Jeg tror ikke paraplyen vil vrenge seg, slår hun fast.Meteorologen legger til at det trolig ikke vil komme mye regn, men et sted mellom 5-10 mm nedbør vil være realistisk.

– Så det er ikke mye regn som kommer totalt, men det er vanskelig å beregne disse bygene som kommer innover, innrømmer hun. 

Et lyspunkt kan imidlertid Solbrekke komme med – det kan komme gløtt av sol.– Dessverre blir det meste skyer, men det ser ut til at det blir et lite gløtt av sol. Det kommer nok ikke til å bli kjempevarmt, men en 10-12 grader kan det nok bli. Om solen kommer frem nærmer en seg kanskje 12 grader, tror Solbrekke.