Stengte tunnelen på 46 sekund

Foto: FjT-tipser 

Nyheter

Ifølge Margot Åsebø i Statens Vegvesen fungerte sikkerhetsutstyret i Skatestraumtunnelen som det skulle da den alvorlige ulykken oppstod på onsdag.

Det skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

Onsdag gikk en tankbil-henger rett i tunnelveggen, som resulterte i at 16.500 liter bensin lakk og eksploderte. 13 personer reddet seg ut av tunnelen og flere vitner forteller om kraftige eksplosjoner og enorme mengder svart røyk som kom ut av tunnelen.

Det ble en dramatisk formiddag i Skatestraumtunnelen og politiet opplyste tidlig på dagen at det var et uoversiktlig bilde. Nå er Åsebø godt fornøyd med at sikkerhetssystemet i Skatestraumtunnelen fungerte som det skulle under den dramatiske ulykken.

Åsebø forteller at det tok bare 46 sekund fra skapet med nødtelefonen ble åpnet til Vegtrafikksentralen stengte tunnelen.

– Det er selvsagt hendelser vi ikke ønsker å oppleve, men som vi har samtidig forbered oss på kan skje. Derfor har vi også hatt fem øvelser med brannvesenet i Nordfjord og Sunnfjord bare i år, forteller Åsebø i en pressemelding.

Draget på tilhengeren til tankbilen vil nå bli fraktet til Statens vegvesen sin trafikkstasjon på Nordfjordeid for nærmere undersøkelser.

I dag, torsdag, i 11-tiden vil brannvesenets røykdykkere gå inn i tunnelen. Skatestraumtunnelen vil også bli renska og spylt før vegvesenet sine folk kan gå inn for å kartlegge skadene. Vegvesenet står også klar med spylebil og annet mannskap for å bistå brannvesenet, opplyser Åsebø.

Les alt om ulykken her: