Fungerende ordfører takker tankbil-sjåføren:

– Han gjorde en fantastisk jobb

Arkivfoto: Fjordenes Tidende 

Nyheter

Fungerende Bremanger-ordfører Nina Grotle er takknemlig for at det ikke ble alvorlig personskade under onsdagens dramatiske ulykke i Skatestraumtunnelen.

–  Det første jeg tenkte da jeg hørte om ulykken, var om det var personer inne i tunnelen og om de var skadet, forteller Grotle til Fjordenes Tidende.

Grotle roser nødetatene for sin enorme innsats i den alvorlige ulykken. Og ikke minst mener hun tankbilsjåfør Tore Myrestrand fortjener en takk for måten han reagerte.Trolig stengt i flere måneder:

Brannvesenet skal sjekke tunnelen i dag

 

– Myrestrand var veldig klartenkt og handlet fort. Han fikk stoppet trafikken og varslet nødetatene. Han gjorde en fantastisk jobb, slår hun fast.

Grotle kan ikke huske en like stor og alvorlig ulykke i Bremanger som på onsdag da tankbilens tilhenger gikk i tunnelveggen med 16.500 liter bensin, som eksploderte.

– Dette kunne blitt fatalt om det var mye trafikk. Det var jo ferjetrafikk og det lå mange biler etter traileren. At Myrestrand slapp bilene forbi før tunnelen, var utrolig viktig. Det er ikke alle som tenker på. Vi var utrolig heldige, tross alt, mener Grotle.

– Må få på plass ferjen

Det har vært hektiske dager i Bremanger kommune, og kommunens administrasjon har jobbet for å få ut fortløpende informasjon, opprette kriseteam og legevakter både i indre og ytre.

– Kommunen ble satt i beredskap med en gang vi fikk melding om ulykken. Vi dannet et kriseteam på Hauge og i Svelgen, og har fått hjemmesiden satt i beredskap slik at det alltid er opplysninger og oppfølging med informasjon til innbyggerne. Det er legevakt i ytre og indre i alle fall til ferjesambandet mellom Smørhamn og Kjelkenes er på plass, forklarer hun.


 

Krisestaben som ble opprettet på onsdag, ble i går kveld permittert, men Grotle understreker at det fortsatt er et nummer de involverte kan ringe.

Grotle mener det er svært viktig å få på plass ferjesambandet mellom Smørhamn og Kjelkenes så fort som mulig.

– Det er enormt viktig, både for næringslivet og dagpendlerne. Etter at vi fikk fastlandssambandet og tunnelen, er det mange fra Ytre som har arbeidsplass i Svelgen. Nå må en reise først til Oldeide-Måløy og deretter Stårheim-Isane. Det er en lang reisevei, sier hun.

Får økonomiske tap

Dersom en ikke må vente på ferjene, anslår Grotle at det tar minst tre timer fra Kalvåg til Svelgen slik reisemønsteret er nå, mot en time da Skatestraumtunnelen var åpen.

– Det er klart det er veldig utfordrende. De som driver med turisme meldte allerede på onsdag at de har fått avbestillinger, så dette gir et økonomisk tap. Innbyggerne er helt avskårne sørover, sier hun og forteller at hun har fått tilbakemelding om at ferjen mellom Smørhamn og Kjelkenes først åpner på fredag.


 

For kommunen er den primære oppgaven i første omgang å sikre at tjenester er oppe og går for innbyggerne, både med sikkerhet og beredskap. De vil fortsette å følge situasjonen videre, og legevaktordningen i indre og ytre del av kommunen vil fortsette å gå frem til ferjen mellom Smørhamn og Kjelkenes er oppe og går.

– Det er mye turister her og folketallet har nok doblet seg. Så det er viktig å ha beredskapen på plass.

Les alt om ulykken her: