Hjemme igjen etter sitt livs verste mareritt

– Jeg ble litt skjelven etter å ha mottatt en slik beskjed, sier Bente Jørgensen, samboeren til Tore Myrestrand. – Det var ganske dramatisk, men han er en rolig og stødig kar, legger hun til.   Foto: CHRISTINA CANTERO

Nyheter

Aldri i sitt liv har Tore Myrestrand opplevd en arbeidsdag fylt med så mye dramatikk.

Da han var nær den dypeste delen av den undersjøiske Skatestraumtunnelen i Bremanger kommune hørte trailersjåfør Tore Myrestrand plutselig et smell. Han så i speilet, og oppdaget at tilhengeren bak seg, som holdt 16.500 liter med bensin, hadde slitt seg løst fra festet. Hengeren trillet deretter inn i fjellveggen, og tusenvis av liter med bensin begynte å renne utover i tunnelen.

– Like etter så jeg at det kom en bil i motgående kjørefelt. Jeg varslet ham, og føreren kom seg raskt ut fra stedet, forteller sjåføren fra stua hjemme i Måløy.


Ulykken i Skatestraumtunnelen:

Video: Her strømmer røyken ut


Holdt hodet kaldt

Myrestrand, som har jobbet som sjåfør for Måløy Havneservice i 20 år, var på vei til Florø fra Måløy da ulykken skjedde. Han er i dag glad for at ingen personer ble skadd under eksplosjonen. Nå sitter han igjen med mange inntrykk fra dramatikken i tunnelen.

– Jeg har ikke fått tid til å summe meg helt etter ulykken, for det ble mange inntrykk på en gang, sier tankbilsjåføren.

Men en ting vet han sikkert; aldri i sitt liv har han opplevd en arbeidsdag fylt med så mye dramatikk.

– Jeg har aldri opplevd at en henger har slitt seg av traileren, og jeg har heller aldri før hatt et uhell, understreker Myrestrand. Måløy Havneservice har stasjoner både i Rugsund og Florø, og Myrestrand sier det er en strekning han ofte har kjørt. Han forteller videre at han hadde en hastighet på rundt 30 kilometer i timen da ulykken skjedde.


De første røykdykkerne er ferdige:

Nå undersøker politiet tunnelen

 

– Jeg holder alltid en lav hastighet på det området i tunnelen når jeg kjører slike vogntog.

– Han er helten vår

I tiden etter den dramatiske ulykken har tankbilsjåføren fra flere kanter fått heder og ære for sin håndtering av situasjonen.

– Tore er uten tvil vår store helt i dag. Han har fulgt boka og holdt hodet kaldt, i tillegg til at han fikk andre medtrafikanter ut av tunnelen på en fortreffelig måte, sa Bent Hammersvik, daglig leder ved Måløy Havneservice få timer etter ulykken fant sted. Myrestrand blir også omtalt som en svært dyktig, pliktoppfyllende og erfaren sjåfør.


 

Hammersvik viser til at det hele endte godt, og at det heldige utfallet er mye takket være Myrestrands håndtering av situasjonen.

– Det er greit å få skryt, men jeg gjorde bare jobben min, avslutter Myrestrand.

Les alt om ulukka her: