Skatestraumtunnelen:

Brannmenn på ferie trådde til

Flere brannmenn enn hva Bremanger hadde på vakt rykket ut da den alvorlige meldingen om Skatestraumtunnel-brannen kom. Bildet er fra onsdag etter ulykken.  Foto: Siv K. Berg

Nyheter

Da den dramatiske alarmen gikk i Skatestraumtunnelen, avbrøt flere brannmenn feriene sine.

– Det kom flere brannmenn fra Bremanger enn det som var på vakt. Flere som var på ferie stilte opp. Det er veldig positivt at folk tar eget ansvar og rykker ut selv om de har fri, mener Geir Sagevik, fungerende brannsjef i Flora kommune og forklarer at en del brannmenn i Bremanger er ute i ferie.

Men selv med full bemanning, ville brannen i Skatestraumtunnelen være for stor å takle aleine, noe som også vil være tilfelle for de fleste brannvesen, ifølge Sagevik

– Det skal godt gjøres å være rustet for slike hendelser. Dette er et scenario som ingen kommuner kan være rustet for. En er helt avhengig av bistand fra nabokommuner for å få den ressursen man trenger. Brannmenn fra Vågsøy, Bremanger, Svelgen, Florø og Eikefjord rykket ut til ulykken. Med store avstander i Bygde-Norge, tok det tid å komme fram.

– Det er jo en bakdel når en bor i grisgrendte distrikt. Men vi hadde et kjempegodt samarbeid med Vågsøy og Florø. Ressursene kom på plass, selv om kompleksiteten er vanskelig her, forteller han.

Les alt om ulykken her: