Skal jobbe for Måløy-firma

LocalHost AS:
LocalHost AS er etablert i Måløy i Vågsøy kommune. Bedriften har som mål å bli et ledende selskap innen datarelaterte tjenester med primærområdene drift og konsulenttjeneste innen vmware baserte miljø. LocalHost AS har utviklet produkter som gjør det lønnsomt for også de små bedrifter å outsource it-driften – Total Service Provider (TSP). Store investeringer, ny teknologi, gode samarbeidspartnere og tilførsel av ny arbeidskraft med lang erfaring gir mulighet for høykvalitetsprodukter som skal gjøre kvalitet på drift av data like selvfølgelig som strøm ut av veggen. Utvikling og teknologiske endringer går i dagens samfunn så fort at det færreste har mulighet til å henge med, samtidig som at krav til sikkerhet og oppetid øker. Dette gjør at LocalHost AS vil være en god samarbeidspartner for å dekke alle datarelaterte behov og sikre at bedrifter er sikret for morgendagens teknologiske utfordringer. Kilde: Localhost si hjemmeside.
Nyheter

I dag, torsdag 16. juni, har Sogn og Fjordane fått ny fylkesmann.

Oddvar Flæte hadde sin siste arbeidsdag onsdag 15. juni. Frå og med i dag har Anne Karin Hamre overteke dette vervet i Sogn og Fjordane.

Til Sogn Avis seier Flæte at han ikkje har tenkt å slutte å jobbe.

67-åringen har tre jobbar som ventar på seg.

Ein av jobbane er for Localhost i Måløy. Den tidlegare fylkesmannen skal jobbe for det nyskipa dataselskapet to dagar i veka.

Administrerande direktør i Localhost, Sindre Kvalheim seier til Fjordenes Tidende at dei ser på Flæte som ein stor ressurs på mange område.

- Han har brei og spennande erfaring, og eit stort kontaktnett. Han skal jobbe med og profesjonalisere miljøet vårt på ulike område, seier Kvalheim.

- Han blir rådgjevar, mentor og for organisasjonen og selskapa vi har, og skal jobbe spesielt med å utvikle Lefdal Gruve.

Kvalheim trur Flæte kan bli eit viktig supplement til dei som er med å utvikle selskapet i dag.

På spørsmål om Flæte skal vere fysisk i Måløy to dagar i veka, så seier Kvalheim at det blir mykje å satse på videokonferanse som Videonor, eit selskap i Localhost-gruppa, leverer.

I tillegg skal han jobbe to dagar i veka for Fornyings-, administrasjons- og kyrkjedepartementet med å betre kommunikasjonen mellom stat og kommune.

Han skal også jobbe ein dag i veka for Sogndal Fotball.