Kreativ kaféløsning

Nyheter

Det gamle styrehuset på MK Barmsund har fått nytt liv som kaffebar i Oslo.

Historia om hvordan det har gått med den gamle fiskebåten har vi fått fra Oddmund Barmen i Måløy. MK Barmsund het opprinnelig MK Liv og blei bygd i 1911.

I 1949 blei den ombygd, og fem år seinere blei den forlenga til 56 fot. Samtidig skifta den navn til MK Barmsund. Lokale eiere var Olaf Barmen (Oddmund Barmens far) og Arnfinn Evjen, og seljebåten var registrert som SF-198-S.

I 1962 blei den solgt til nye eiere i Skudeneshavn, men tatt tilbake i 1967 på grunn av manglende betaling. RUBB-motoren var da nedkjørt, og den blei skifta ut med en Volda-motor på 70 hk, en tosylindra motor som hadde stått om bord i MK Fiskeørn. Det var Brunvolds Mek. Verksted i Måløy som skifta motoren.

I 1968 blei båten solgt til Trøndelag, der de nye eierne drev kystfiske med den. Seinere blei den solgt videre til Levanger i Nord-Trøndelag. Der ligger den i havna og blir ombygd til lystbåt. Styrehuset er skifta ut med et nytt, og materialet i den eine sida av båten er skifta ut.

Det gamle styrehuset til MK Barmsund blei solgt til en kar i Oslo, og nå er styrehuset brukt til kaffebar på Røatorget i Oslo, Red Goat Coffee. Inne i kaffebaren henger bilder av MK Barmsund slik den så ut da den var registrert i Sogn og Fjordane.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende