Vil bygge nytt, større og mer moderne

Torbas er solgt til Island og det gjorde vi fordi vi ønsker å bygge en ny båt

administrerende direktør Agnar Lyng i Torbas AS
Nyheter

Måløy-båten Torbas er solgt til Island og for pengene skal Lyng-brødrene bygge et større fiskefartøy som trolig skal utrustes på redernes eget nyinnkjøpte verft på Raudeberg.

– Torbas er solgt til Island og det gjorde vi fordi vi ønsker å bygge en ny båt. Det har egentlig vært planen helt siden vi fikk Torbas våren 2010 at den skulle skiftes ut med et nybygg, men vi ville ikke begynne på den jobben før vi hadde et salg klart, sier administrerende direktør Agnar Lyng i Torbas AS.

Han ønsker ikke å si noe om verdien på salget av ringnotbåten til islandske Sildarvinnslan, og er også sparsommelig med informasjon rundt det planlagte nybygget.

– Vi holder på med planleggingen, men jeg ønsker ikke å si så mye om det ettersom vi jobber i forhold til et regelverk som vi avventer en avklaring på, forklarer Lyng som likevel avslører noen av planene rundt Vågsøy-redernes nye fartøy.

– Den blir litt større enn Torbas og vil kunne ta litt mer last i tillegg til at den også selvfølgelig vil være utstyrt med litt mer moderne teknologi. Disse detaljene er noe av det vi nå jobber med, forteller Lyng.

Ringnotsnurperen Staaløy ble overtatt av vågsøyværingene og omdøpt til Torbas i forbindelse med at Staaløy AS ble fusjonert inn i Torbas AS i 2010.

Knappe to år senere er nå altså fartøyet solgt videre til Sildarvinnslan, som er lokalisert i Neskaupstadur på Islands østkyst.

Etter salget står Torbas AS, som eies av brødrene Agnar og Tore Lyng samt Austevoll-rederen Hans Magnus Drønen, tilbake med kun ett fartøy i sin flåte, nemlig ringnotfartøyet Gambler.

Hele saken stod i papiravisen fredag 17. februar.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende