– Nå må politikerne ta et standpunkt

Dette er et prosjekt som vil redde liv, gjøre det enklere og tryggere å frakte varer og personer langs kysten, og det vil gå fortere

Nyansatt generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind
Nyheter

TRONDHEIM: Redningsselskapets nye generalsekretær er lei av å vente på Stad skipstunnel.

– Det er gjort 18 utredninger og vi kan ikke utrede dette mer. Nå er det tid for å ta et standpunkt, så jeg appellerer til alle politikere fra alle partier: stem ja, sier nyansatt generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind til Fjordenes Tidende.

Under åpningsdagen av Nor-Fishing 2012 klipte hun snora som markerte åpningen av den oppblåsbare utgaven “Stad skipstunnel” ved Sogn og Fjordanes stand.

– Neste gang møtes vi på den reelle åpningen av dette prosjektet, sa generalsekretæren etter at den symbolske handlingen var foretatt.

Til Fjordenes Tidende er Lind, som kun er inne i sin andre uke i stillingen, overbevist om at det er realistisk at man i fremtiden vil slippe å passere Stad-havet, men i stedet kan kjøre gjennom skipstunnelen.

– Ja, det mener jeg er veldig realistisk. Dette er et prosjekt som vil redde liv, gjøre det enklere og tryggere å frakte varer og personer langs kysten, og det vil gå fortere. Så dette er samfunnsøkonomisk lønnsomt å gjøre. Politikerne har bevilget mye mer penger til andre samferdselsprosjekter til fjerntliggende strøk rundt om i landet og til store prosjekt i byene. Dette er ikke mye penger sett i lys av betydningen den har for kysten, sier Lind.

Stad skipstunnel har en investeringskostnad på cirka 1,6 milliarder kroner.

Redningsselskapets nye generalsekretær slår fast at hun vil bruke mye tid på å få realisert skipstunnelen og hun mener at redningsselskapets synspunkter bør veie tungt for beslutningstakerne.

– Jeg håper inderlig at folk hører på Redningsselskapet. Det er ingen som kan så mye om trygghet og sikkerhet på sjøen som oss. Stad er et forferdelig tøft område. Vi har tre skøyter i dette området og det er ikke uten grunn. De har veldig mye å gjøre. Jeg har pratet med en av skipsførerne på disse skøytene. Han hadde vært i jobben i 30 år og alene reddet 29 liv, sier Rikke Lind.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende