Gler seg over at det blir ny veg

Nyheter

I Refvik og Rimstaddalen er gleden stor over at formannskapet sa ja til å bruke 1,7 millioner kroner til veiutbedring og asfaltering.

Folk i Refvik og Rimstaddalen i Vågsøy har i årevis klaga over dårlige veier, og med god grunn. I sakspapirene til formannskapet onsdag sto det nemlig svart på kvitt at disse veiene er i så dårlig forfatning at det grenser til det uforsvarlige å kjøre og gå på dem.

Nå har sinne og frustrasjon snudd til glede i de to bygdene:

– Vi fikk melding etter møtet onsdag og vi er kjempeglade. Det var veldig kjekt at det nå blir bevilga midler til disse veiene, sier Sølvi Lofnes Bakke i Refvik.

Hun var en av beboerne i Refvik som i januar etterlyste oppgradering av veien fra moloen til fotballbanen. Veien er så dårlig at det går ut over bilene som kjører der, og det er hull i veibanen på så mye som 30 centimeter.

– Kanskje blir det litt veifeiring på krabbefesten vi skal ha her ute i september, sier Sølvi Lofnes Bakke fornøyd.

I Rimstaddalen er det også jubel etter vedtaket. Han sa til Fjordenes Tidende i mars at veien var så dårlig at det ikke var mulig å brøyte den skikkelig, og at melkebilen nekta å kjøre der.

– Dette var en meget gledelig nyhet. Vi har masa om denne veien i over ti år, og ei opprustning er sårt tiltrengt, sier Jonas Rimstad nå.

Les hele saken i papitrutgaven fredag 31. august.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende