Ingen tvil om at Elvis er kongen for Isak Søraa, Helge Hjelle og Geir Tharaldsen. Nå planlegger de Elvis-festival i Måløy.

De tre karene gliser bredt når de legger fram planene for en tredagers Elvis-festival i Måløy midt i august neste år. La det ikke herske noen tvil om at de har hatt det «grådig gøy», som Geir Tharaldsen sier, når de har planlagt dette.

Nå gleder de seg som unger til alt som skal skje fra 14. til 16. august, og lover at dette skal bli en folkefest med god lokal forankring.

Siden festivalen erpå planleggingsstadiet, og det er mye som ikke er «spikret» ennå, vil de ikke gå ut med for mange detaljer om hva som skal skje.

Men det de i alle fall kan bekrefte er at turneen «Rockin’ On Heavens Door – En hyllest til Elvis Presley gjennom 60 år», kommer til festivalen.

– Bård Wierli, som står bak mange arrangement med Elvis som tema, blant anna flere «Elvis-cruise» legger til sommeren ut på turné med elvisband og kjente norske artister.

De skal spille med lokale vokalister på alle steder de reiser til, og ett av stedene blir Elvisfestivalen Måløy, sier Geir.

– Til sommeren er det 60 år siden Elvis Presley gikk i Sun Studios og spilte inn sin første låt, «That’s All Right». Og den 16. august 2014, festivalens siste dag, er det 37 år siden Elvis døde. Så tidspunktet for festivalen passer bra, sier Geir. Tharaldsen

– Men Elvis er ikke død, for hans musikk spilles hver eneste dag, i radio og ellers, over heile verden. Og vi vil bruke hans musikk for å lage en stor folkefest i Måløy, sier Helge Hjelle.

Han sier en må til England for å finne et konsept lignende det som de tre har planer om.

– Vi skal ha god lokal forankring, og vi tror det vil være interesse for dette både i Vågsøy og i distriktet rundt. Vårt ønske er å få engasjert musikklivet her til å være med, sier Isak Søraa.

Ifølge Helge har de allerede 20 personer med, fordelt på seks komiteer, som er begynt å jobbe med dette.

Les meir i papirutgåva fredag 22. november.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende