Svensk familie har kjøpt hotellet

Tar over: De nye eierne av Selje hotell var i helgen på plass for å videreføre drifta etter ekteparet Berge. F.v. Yavus Akcay, Saim Akcay, Gerd Kjellaug Berge, Harald Berge, Aydin Akcay og Ekrem Akcay. (Foto: Bjørn Erik Drabløs) 

Nyheter

Det kom fram da brødrene Akcay fra Sverige var i Selje i helgen for å møte de ansatte og ta over drifta av Selje Hotel, som har vært i Gerd Kjellaug og Harald Berges eie siden 1983.

Etter den siste tidens rykter og spekulasjoner om hvorvidt hotellet i Selje var solgt, kunne ekteparet Berge i helgen presentere de nye eierne Yavus Akcay og Emel Akcay.


 

Sistnevnte kona til den nye daglige lederen Aydin Akcay.

Med seg på laget har de Saim og Ekrem Akcay som vil ta seg av drift av kjøkken og restaurant.

Utvider tilbudene

Hotellet som åpner igjen i dag, vil ifra starten av bli drevet uten altfor store forandringer.

– Etter hvert kommer vi til å gjøre litt endringer på rommene med nye senger og slike ting. Utenom det har vi planer om å lage en helt ny bar og satse mer på musikk slik at det blir litt livligere her, forteller hotellsjef Aydin Akcay, som også har planer om å utvide tilbudet og åpningstidene både i og utenfor sommersesongen på puben Frimannsbua som hører til hotellet.

Bygdas storstue vil som tidligere holde åpent hele året. Dette gjelder også for Selje Spa Thalasso, og ingen ansatte ved verken spa eller hotell vil miste arbeidsplassen.

Nyåpning

Familien fra Stokholm vil om ikke altfor lenge invitere bygdefolket til nyåpning av hotellet når den nye menyen og kjøkkenet er klart.

– Da skal vi ha en «Grand opening» hvor vi og de gamle eierne vil være til stede. Og kanskje vi vil by på litt mat slik at folk kan få smake på det vi har.

– Vi har kommet for å tjene Selje og folket her og ser fram til å bli kjent med lokalbefolkningen. Selje er en vakker plass og jeg tror vi kommer til å trives her, forteller hotellsjef Aydin Akcay.

Les mer i papiravisen mandag 6. januar.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende