Inviterer til båtfest i sentrum

Tyge de Boer (nr. 2 f.v.) fra Øystese i Hardanger og Olav Håskjold fra Sykkylven brukte småbåthavna i Måløy som et stoppested på sin reise fra Sykkylven til Bergen. I fjor hadde fritidsbåter 700 gjestedøgn i småbåthavna og med oppgraderingene som ble gjort i fjor sommer håper havnedirektør Håkon Ivar Olsen (t.v.) og daglig leder Helge Hjelle i Vågsøy Parkeringer på enda høyere besøkstall denne sesongen. Foto: Sindre Blålid Kvalheim  

Nyheter

Det blir livlig i Måløy sentrum og på havna på lørdag.

– Vi har ventet 25–30 år på at vi skal få en skikkelig gjestehavn og nå har vi den. Det må feires!, sier Helge Hjelle i arrangementskomiteen.


 

Han forteller at de legger opp til et tettpakket program i forbindelse med den offisielle åpninga av småbåthavna i sentrum.

– Måløy Musikklag og Torskangerpoll Musikklag vil ha parade i Gate 1 og vi skal også ha to havnekonserter ved småbåthavna. Den ene blir med Jakob Hals, mens den andre blir en overraskelse, smiler Hjelle.

Arrangørene vil i tillegg dele ut grillet fisk og kjøtt til de besøkende som også kan oppleve gammel kystkultur.

– Kystkulturlaget skal ha en stand hvor de selger årets tørrsild og vi vil også ha en båtparade med båter fra ulike tider. Alt fra Kystverkets robåter med seil til dagens luksuscruisebåter, forteller Helge Hjelle.

«Havneøya» med en fyrlykt, som er bygget av det lokale næringslivet og skal ligge ytterst på småbåthavna, skal også avdukes lørdag.

 Videre skal Vågsøy-ordfører Morten Hagen (H) gi småbåthavna sitt offisielle navn og for småbarnsfamiliene kan turer med Elias-båten være noe som gjør at man tar turen til området ved den nye småbåthavna lørdag.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende