Vågsøy-ordføreren tror sentrumsbutikkene vil tjene på en senterutvidelse i Deknepollen og vil ikke finne seg i at fylkeskommunen begrenser utbygging i Nordfjord.

– Jeg oppfatter det ikke slik at butikkene på Måløy Stormarked er der i stedet for i sentrum. Dette er butikker som krever større areal. Jeg mener sentrum og Måløy Stormarked må jobbe for hverandre og tror at vekst på det ene stedet vil føre til vekst på det andre, sier ordfører Kristin Maurstad (Ap).

Plansjef i fylket, Svein Arne Skuggen Hoff, uttalte sist uke til Fjordenes Tidende at «det er klart det er negativt» for sentrumsutviklingen om Måløy Stormarked sin planlagte utviding fra 7.200 til 9.800 kvadratmeter blir gjennomført.

– Jeg er enig med Skuggen Hoff i at det må gjøres grep i sentrum, men jeg tror ikke medisinen for sentrum er å nekte utbygging av et større kjøpesenter i Polljen, sier Maurstad, som derimot støtter plansjefen i at man bør etablere flere samlingspunkt i sentrum.

– Jeg synes forslaget er spesielt og mener vi må diskutere dette i Nordfjordrådet i møtet 22. august. Vi har stått sammen i saka tidligere og bør gjøre det nå også, mener Maurstad.

Svein Arne Skuggen Hoff var med å utarbeide forslaget og mener ikke det er kundegrunnlag i Vågsøy for sentre på mer enn 11.000 kvadratmeter.

– Når Vågsøy har halvparten så mange innbyggere som Førde, må man stikke fingeren i jorda og innrømme at kundegrunnlaget ikke er det samme.Han ser også svært begrensede muligheter for kjøpesentre i Vågsøy til å lokke til seg kunder fra et større omland.

Vågsøy-ordføreren mener Skuggen Hoff er vel passiv.

– Vi har et visst antall innbyggere, ja, men vi må også kunne se på muligheten til å få tilreisende til å komme å handle hit. Vi vet at det kommer kunder fra Bremanger, Vanylven og Selje til Vågsøy. Vi må legge til rette for vekst i både folketall og tilreisende kunder, avslutter Kristin Maurstad.