– Først og fremst er det gledelig at folk har tatt til fornuften og sagt at denne sammenslåingen ikke er en god løsning, sier kommunestyrerepresentant i Vågsøy, Geir Oldeide (Rødt).

Fredag ettermiddag ble resultatet av innbyggerundersøkelsen som Sentio Research har gjennomført den siste drøye uken kjent. I Flora har 65 prosent av de 800 respondentene sagt at de er for en sammenslåing med Vågsøy, mens 19 prosent er imot. I Vågsøy er skepsisen langt større. 55 prosent er imot, mens 31 prosent støtter en sammenslåing.

Oldeide er nå spent på hvordan kollegaene i kommunestyret vil bruke resultatet.

– Jeg forlanger nå et klart svar på om ja-politikerne vil respektere folkets røst. De har vært klare på at denne innbyggerundersøkelsen var mer enn godt nok for å få et representativt svar fra folket, sier Oldeide.

Han og partikollegaene satte forrige uke i gang en underskriftskampanje for at innbyggerne skulle få si sin mening om Kinn kommune gjennom en folkeavstemning. Onsdag hadde rundt 650 personer signert listene som ligger ute på dagligvarebutikkene i kommunen, samt på nettet. Oldeide opplyser at de i starten av neste uke vil gå gjennom listene og «luke bort» personer som ikke er hjemmehørende i Vågsøy.

Underskriftslistene vil bli presentert samtidig med kravet om en folkeavstemning i kommunestyret i Vågsøy torsdag før man i samme møte sier ja eller nei til en sammenslåing med Flora.