Flere skoler tar ikke sjansen på at elevene blir værfaste og sender de hjem til lunsj.

- Vi avslutter undervisningen klokken 12.00 for alle elever slik at de kommer seg hjem. Vi er bekymret for at de skal bli stående igjen på fastlandssiden om Måløybrua blir langvarig stengt, forklarer Jon Heimvik ved Måløy vidaregåande skule.

Følg med på ekstremværet fra vårt webcamera her!

Samtidig har Vågsøy ungdomsskole besluttet å sende alle elevene hjem fra klokken 12.00. VUS-elevene som bor på fastlandet ble sendt hjem klokken 10.10.

Ekstremværet «Tor» treffer trolig med full styrke klokken 14 i dag, fredag. Vinden vil først merkes sør for Stad, og deretter bevege seg nordover. I Sogn og Fjordane er det meldt om en sørvestlig sterk storm som kan utvikle seg til orkan langs kysten. Vindkastene kan komme opp i 40-50 m/s. Det er også meldt om høye bølger inn mot kysten, med bølgelengder på oppimot 10-13 meter.

På Skram skole får blant annet elevene som bor på Husevågøy avslutte undervisningene tidligere enn normalt.

- Vi prøver å være i forkant av uværet så vi har akkurat gjort en avtale med de elevene som bor på Husevågøy om at de reiser med ferja klokken 12.10. Idag dreier det seg om tre elever, sier rektor Jens Frode Vågen.

Han forklarer at de også har noen elever og ansatte som bor på fastlandet som sendes hjem tidligere for å unngå å bli stående værfaste i Måløy.

- Samtidig henstiller vi til at foreldre kommer på skolen for å hente de yngste barna når de er ferdige på skolen, slik at de slipper å gå hjem fra SFO alene, sier Jens Frode Vågen.

SISTE: Kommunen opplyser om følgende for de fire barneskolene i den ytre delen av Vågsøy:

Holvik skule: Alle elever blir sendt hjem kl. 12.00

Raudeberg skule: Alle elever blir sendt hjem kl. 12.30

Skavøypoll skule: Elever med skyss blir sendt hjem kl. 12.00. Resterende elever vil ha vanlig undervisning til kl. 13.00. SFO vil være åpen som vanlig.

Skram skole: Elever med skyss blir sendt hjem kl. 12.00. Resterende elever vil ha vanlig undervisning til kl. 13.15/14.00. SFO vil være åpen som vanlig.