– Her får vi butikklokaler på mellom 330 og 350 kvadratmeter. Det blir en stor overgang fra dages 130 kvadratmeter, sier daglig leder i Jobbpartner i Måløy, Ronny Hopland til Fjordenes Tidende.

Snart tar han med seg kollegene, butikken og varene til nye lokaler i Sjøhuset i Sjøgata i Måløy.

Det er de tidligere lokalene til Vågsøy Performance Center (VPC), restauranten San Marino og øvrig areal i bygget som nå blir slått sammen til en stor butikk og lager.

Slik ser det ut i de tidligere lokalene til San Marino, og før den tid puben Galeasen, i dag. Foto: Gjert Myrestrand

– På høy tid

Driften hos klær- og utstyrsleverandøren har for lengst vokst ut av lokalene i dagens butikk lenger nord i Gate 1, der Jobbpartner sin måløyavdeling har holdt til siden oppstarten i 2002.

– Butikken vi har i dag funket mye bedre da vi hadde lavere omsetning. Vi har ikke hatt plass nok til å lagre varene våre i butikken og har derfor hatt et eksternt lager i Firda Canning-bygget. Det er klart det er krevende å ha lageret flere hundre meter unna, så det er på høy tid å få mer rasjonell drift i med butikk og lager samlet i nye lokaler, sier Hopland.

Jobbpartner har holdt til i denne butikken i Gate 1 i Måløy helt siden oppstarten i 2002. Foto: Gjert Myrestrand

Kan levere rett om bord i båter

Ikke minst får kundene bedre parkeringsforhold og mulighet til å ta varer om bord fra sjøsiden.

– Vi har ikke parkering utenfor butikken i dag. Her får vi flere reserverte plasser til kundeparkering. I tillegg får vi kai på nedsiden av butikken som gjør det mulig for båter å legge til for å ta om bord varer direkte fra lageret vårt.

Arealet bak Ronny Hopland på dette bildet skal også tas i bruk. For dem som husker så langt tilbake var det her «dancingen» til utestedet Galeasen i sin tid lå. Foto: Gjert Myrestrand

Hopland peker på at nettopp muligheten til å levere direkte til båter blir stadig viktigere.

– Vi får stadig flere maritime kunder. Ikke minst fiskebåter fra Stadlandet til Florø-området. De er ofte her og losser fisk, og da blir det ofte sånn at de handler hos oss samtidig. Dette er nok den største kundegruppen vår i volum, og vi er veldig glade for at de viser stor lojalitet til oss innenfor de varegruppene vi kan levere. Samtidig er vi helt avhengige av de mange andre kundene vi har på land. De store kundene gjør at vi kan ha et bredere vareutvalg som kommer alle kundene til gode.

Her skal det skjæres ut en større åpning mellom de tidligere lokalene til Vågsøy Performance Center og de tidligere lokalene til restauranten San Marino. Foto: Gjert Myrestrand

Jobbpartner har butikker i Førde, Florø og Ålesund i tillegg til Måløy.

– Blir dette den største butikken av de fire?

– Nei, selv om dette blir en mye større butikk for oss har de andre butikkene hatt enda større areal en stund. Men i omsetning er vi nok jevnstore allerede.

Det er Norges største vaskerikonsern Nortekstil, med røttene sine i Florø, som eier Jobbpartner AS. Jobbpartner ble etablert for 25 år siden, og avdelingen i Måløy hadde 20-årsjubileum i fjor. Det er totalt seks ansatte i butikken i Måløy. Tre fulltidsansatte og tre som jobber deltid.

Planen er å komme på plass i de nye lokalene til sommeren.

– Vi håper å kunne åpne den nye butikken i starten av juni, sier Ronny Hopland.

Når snøen har smeltet blir det gode parkeringsmuligheter utenfor den nye butikken. Foto: Gjert Myrestrand