Den fargerike hobbybutikken er først og fremst rettet mot barn, men man skal ikke se bort fra at også voksne får glede av det nyeste tilskuddet av butikker i Måløy sentrum.

Butikken er fargerik. Samtidig som Larsen er opptatt av det minimalistiske.

– Det er veldig koselig her inne. Jeg elsker alt av dilldall man kan ha hjemme, så dette er midt i blinken. Nå slipper man å kjøre langt eller bestille ting på nett, sier Stephanie Hamann, som var innom butikken med familien under åpningen.

– Det er ikke bare for barn, sier hun med et smil.

Opptatt av å skape noe

Det er måløyværing og trebarnsmor Lise Larsen som står bak Mijoli. De tre siste ukene har hun og familien pusset opp lokalene, som tidligere har blitt brukt til «dancingen» på utestedet Min og Din.

Nå er lokalene lyse og luftige. Det er også satt opp en skillevegg, som gir rom for et eget fotostudio. Det er under arbeid, men snart står Larsen klar til å ta imot barnefamilier som vil fotograferes.

Hobbybutikken har alle mulige gjenstander og duppeditter.

Drømmen om å starte noe eget har Larsen hatt lenge. Noe av tanken bak hobbybutikken, er at hun vil gi barn muligheten til å være kreative.

– Jeg er opptatt av at de skal legge bort ipaden og skape noe, smiler hun.

Kreativt

Mijoli har mye å by på for den kreative.

– Det er gøy hvis tingene vi selger gir barna en mestringsfølelse, forteller Larsen.

Hun beskriver stilen sin som minimalistisk og barnslig, noe som passer godt inn i det nye konseptet. Gjenbruk er også noe hun er opptatt av.

Mijoli har alt for den kreative.

– Vi bør kanskje alle lære oss at man ikke nødvendigvis trenger å kaste alt man ikke bruker lenger. Man kan heller skape noe nytt, sier Larsen og viser til en enkel gaveboks som har fått et nytt og morsomt utseende, og en glassvase som er malt med lyseblå kalkmaling.

Lise Larsen er utdannet grafisk designer, og har selv designet logoen til butikken.

Larsen er selv utdannet grafisk designer, og har laget alt fra logo til butikkens illustrasjoner selv, og vil også tilby slike tjenester til andre bedrifter.

Hun forteller også at butikken kommer til å utvikle seg mer etter hvert.

Takknemlig

Lise Larsen har fått støtte fra Nordfjord Vekst til å starte butikken Mijoli. Hun forteller at midlene fra vekstselskapet har vært avgjørende for å nå målet om å starte sentrumsbutikken.

– Jeg vil gi en stor takk til Nordfjord Vekst. Det hadde ikke blitt noen butikk uten den støtten jeg har fått fra dem. Jeg vil takke for alle fine ord og tiltro, sier hun.

Hvis du vil lage din egen pynt til Halloween, kan man få både utstyr og ideer fra den nyåpnede butikken Mijoli.

Larsen retter også en stor takk til huseier og familie, som har hjulpet henne langt på vei.

– Det føles helt uvirkelig å endelig komme i mål, sier Larsen på åpningsdagen.