– Linea ble veldig stolt da de fortalte oss at de, basert på donasjonene som hadde kommet inn, kunne ansette en ekstra doktorstipendiat til å forske på et av områdene innen ALS, sier Lineas far Frode Helgestad, som forteller at både Linea og familien er takknemlige og imponert over all støtten og alle bidragene de fikk fra lokalsamfunnet til konserten.

– Vi vil gjerne si takk til Vågsøy og alle andre som bidro, smiler han.

Utdeling

På ALS-seminaret som ble arrangert 12.–15. oktober, ble det delt ut over 2 millioner kroner til norske ALS-forskere. Av disse var hele 555.000 kroner samlet inn i tilknytning til Linea sin ALS-konsert i mai i år.

Helgestad sier det gav en god følelse å få vite at pengene faktisk kom til god bruk.

– Ja, en får på en måte se at det nytter. Mange uttrykte også at de var veldig imponert over hva et lite samfunn som Vågsøy kunne klare å få til. Mange hadde fulgt med innsamlinga på Facebook og fått med seg dette. Så det ble en kjekk avrunding på hele innsamlinga.

- Joel Glover ved Rikshospitalet i Oslo, Hilde Nilsen og Trygve Holmøy ved A-hus fikk til sammen 1 million kroner til stamcelleforskning.

- Ola Nakken ved A-hus fikk 500.000 kroner til forskning på forekomst og årsak til ALS.

- Axel Sandvig og Ioanna Sandvig ved NTNU Trondheim fikk 550.000 kroner.

«Alle» ville være med

Linea hadde hatt lyst til å arrangere en konsert for sin gode venn Svein Ove Falkevik helt siden han ble rammet av ALS. Initiativet fra tolvåringen fikk oppmerksomhet over hele landet, og det var i mai i år at støttekonserten gikk av stabelen.