Statsadvokat Magne Nyborg la tirsdag fram en påstand om at de tre tiltalte brødrene bør få en fengselsstraff på seks og et halvt år. Hotellsjefen får imidlertid en straffereduksjon på et halvt år ettersom han tilsto tidligere i år.

De to andre tiltalte brødrene, styrelederen og kjøkkensjefen, erkjenner ikke straffskyld i saken. Politiet mener de to brødrene har tatt del i planleggingen av ildspåsettelsen på Selje Hotel i november 2016. De mener også at styrelederen, den yngste av de tre brødrene, var med hotellsjefen til Selje for å rigge bygget for brann.

Disse plasthanskene ble funnet etter brannen på Selje Hotel og passer DNA-profilen til styrelederen. Hanskene er en del av bevisføringen mot den yngste broren, som politiet mener er "Mr. X".

Den tiltalte styrelederen nekter imidlertid for dette. Alibiet hans går ut på at han var i Sverige den aktuelle tidsperioden, og at han blant annet skrev under på en salgsmelding til en bil i det aktuelle tidsrommet før brannen. Den tiltalte viser også til at mobilen hans var i Sverige i denne perioden.

Aktor finner ikke alibiet hans troverdig. Mobilen befant seg riktignok i Sverige, men det gjorde også mobilen til hotellsjefen, ifølge statsadvokaten. Han argumenterer for at begge de to brødrene la igjen telefonene sine for å skaffe seg alibi.

Selje Hotel-rettssaken har gått i Sogn og Fjordane tingrett de siste tre ukene. Aktoratet avsluttet sin prosedyre tirsdag. Onsdag er det de tre forsvarerne som tar ordet i rettssale.

Fjordenes Tidende er på plass i tingretten. Få med deg liveoppdateringer på fjt.no.