Da jobben forsvant, tenkte Helle Frogner på noen av de tingene hun liker aller best. Og startet sin egen bedrift.

Veien til å et liv som gründer var nemlig langt fra planlagt. Helle hadde jobbet seg opp i klesbransjen da hun og familien tok steget og flyttet til Ervik i 2010. Så forsvant jobben.

– Jeg skulle ta over firmaet jeg var ansatt i, så det var ganske tøft. Jeg tenkte bare «Hva skal jeg leve av nå?».

40-åringen forteller at det ble mye tankevirksomhet i tiden etterpå.

– Det var vanskelig. Jeg tenkte lenge på hvordan jeg kunne fortsette å bo her ute, være lykkelig og samtidig gjøre alt det jeg liker å gjøre.Skulle hun skifte karrierevei etter fem år i klesbransjen? Eller kanskje satse alt på å ta opp fotografjobbingen for fullt?

– Målet var å putte alt det jeg elsker inn i én ting og skape meg en arbeidsplass.

Svaret hun kom opp med: Heimigarden.

– Det begynte med at jeg skulle kjøpe en god genser til mannen min i bursdagsgave. Jeg lette lenge og fant en jeg tenkte han ville like. Den kostet 3.000 kroner, men var laget av akryl og ull. Og det var uakutelt for meg å bruke så mye penger på noe med akryl i.

Nå selger Helle kashmir-plagg gjennom eget firma.

– Det var det første jeg begynte med, men planen er å utvide sortimentet etter hvert, forklarer hun.

Heimigarden dreier seg i grove trekk om klesproduksjon der stikkordene er bærekraftig utvikling, anti-forbruk og økologiske fotavtrykk.

– Det dreier seg om å være bevisst på at det vil koste penger hvis en skal ha gode materialer. Alt er basert på råvarer og å lage plagg etter hva råvarene passer til, poengterer Helle.

Siden den spede starten i oktober 2013 har det vært satt i gang fire produksjoner. I dag består sortimentet av én dame- og én herregenser der hver modell kommer i mange forskjellige farger.

– Det har gått kjempebra, og jeg har linet opp flere produkter i kashmir. I tillegg planlegger jeg flere andre produkter.

Helle gleder seg til fortsettelsen med Heimigarden. I tillegg tenker hun å fortsette som fotograf der hun tar bilder enten det er til bryllup eler reklameoppdrag.

– Når jeg driver for meg selv kan jeg gjøre akkurat det jeg vil. Jeg har fått utrolig positive tilbakemeldinger, og det har gitt meg en trygghet. Jeg stoler på meg selv og at ideene mine er gode. Så det er klart at det gir god selvtillit å starte noe for seg selv og se at det funker.