– Det å kunne gjøre alle slags aktiviteter er hoveddelen av livet mitt, som å surfe, gå på fjellet eller å stå på ski. Så har jeg jobben litt mer på si.

Sammen med en venninne hadde han reist til Stadlandet for å surfe en helg. Det skulle bli starten på noe annet for Magne Thyrhaug.

– Jeg var egentlig mer og mer lei av Oslo og storbylivet og alt stresset. Og jeg savnet fjord og fjell, forteller 31-åringen.Han medgir at tanken var der allerede før den første surfeturen:

– Tanken om at det hadde vært noe å prøve å bo i en liten bygd på Vestlandet. Og da jeg kom hit var det en litt sånn midt i blinken-følelse.

Da han kom tilbake til hovedstaden vokste tanken om å prøve noe nytt. Etter et par ukers grubling bestemte han seg og fikk ordnet et sted å bo.

– Det forandret livet mitt totalt da jeg trykket på send-knappen på den e-posten, mener Magne.

I midten av august i fjor satte han seg på en noe sliten terrengsykkel og tok fatt på turen fra Oslo til Ervik.

– Den egnet seg ikke til å sykle langt med i det hele tatt, men det ble en god idé etter hvert. Det ble en knallopplevelse.

Selve turen tok to uker, men 31-åringen hadde altså en mer gjennomgripende plan med flyttingen. Først og fremst at han hadde lyst å leve et annerledes liv enn det han levde i Oslo.

– Jeg har vært veldig materealistisk før, men jeg prøver å distansere meg fra det. Du får lite lykke av mye av det du gjør i en storby og mange kjøper ting bare for å få en lykke-boost. Akkurat det har jeg lyst til å komme meg litt ut av, og det var mye av motivasjonen bak det å komme hit. Jeg er litt hippie, ler han.

Bortsett fra et tidligere besøk, og avtalen om en plass å bo, hadde ikke Magne med seg så mye annet enn det han fikk med seg i sykkelhengeren.– Jeg flyttet hit uten noen plan eller noen ting. Og jeg kjente ingen.

Likevel har han funnet seg raskt til rette på sitt nye hjemsted.

– Jeg bodde først i Hoddevik, men der var det 13 kilometer til butikken. Og jeg innså at det var utrolig naivt å bo her uten bil. Så nå har jeg tatt lappen og kjøpt meg bil.31-åringen jobber som selvstendig IT-konsulent og programmerer. Det gjør at han kan styre arbeidshverdagen sin som han vil.

– Når jeg bor her, kan jeg også ta på meg oppdrag jeg teknisk sett synes er interessante. Jeg trenger ikke å tjene så mye penger og kan gjøre ting jeg synes er givende. Det at jeg kan kose meg med jobben min og at jeg kan kombinere det med naturen her, det er bare helt perfekt.Pengejaget som preger resten av samfunnet ser på ingen måte ut til å tynge.

– Det er veldig fint å ha det fokuset jeg har nå, og jeg er ikke stresset. Foreldrene mine ble det da jeg sa at jeg skulle flytte hit, men jeg blir ikke stresset. Ha, Ha.