– Flesland lufthavn og forsvaret ble varslet om disser observasjonene. De gjorde også observasjoner som støttet opp under disse observasjonene, sier operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Tore Andre Brakstad.

På bakgrunn av observasjonene som ble gjort besluttet Flesland lufthavn å stenge luftrommet over flyplassen mens undersøkelser av disse observasjonene pågår.

Foto: Skjermdump Flightradar 24

Klokka 06.10 kom det også inn melding om mulig observasjon av drone ved Førde Lufthavn.

– Politiet jobber nå med å verifisere om disse observasjonene faktisk er droner. Vi er også i dialog med Meteorologisk institutt for å undersøke om dette kan være værfenomener, sier Brakstad.

– Det bes om forståelse for liten tid til å svare ut media grunnet hektisk aktivitet, og vi vil sende ut ny informasjon så snart vi har noe å melde, avslutter han.

I en oppdatering klokka 08.45 opplyser politiet til NRK at Bergen lufthavn blir opnet igjen etter å ha vært stengt i mer enn to timer.

I alt ble elleve avganger fra Flesland innstilt onsdag morgen, og mange ble forsinket, ifølge operativ sjef Øystein Skaar til NRK.

Noen timer senere melder politiet at de vil jobbe med informasjonsinnhenting og det blir opprettet sak på forholdet.

– Der er en beredskap opp imot eventuelle nye observasjoner – men ingen nye aktive tiltak på bakgrunn av oppdraget, sier Brakstad som takker folk for å være årvåkne.

– Men vi presiserer også at finnes en rekke lovlig bruksområder for drone i det daglige. I forbindelse med film og bilder av mulige droneobservasjoner som politiet har, så deles ikke dette med mediene. Politiet jobber med å verifisere hva materialet viser, sier Brakstad.