– Det var en gladmelding da jeg såg på nyhetene at det skulle bli lov å kjøpe seg personlige kjennemerke til bil i år. Jeg har ventet noen år på denne muligheten, sier Eirik Lyngvær.

Prisen på et personlig kjennemerke er 9.000 kroner. Da får man skiltet i ti år fremover.

– Regjeringen vil skape en enklere hverdag for folk flest og fjerne unødvendige forbud og påbud. Et forbud mot personlige bilskilt er unødvendig, og det er gledelig at vi nå snart kan tilby dette til bilentusiastene, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) da de i fjor varslet at de ville gjøre personlige bilskilt lovlig.

– Da dagen kom og det tikket inn en SMS med beskjed om at skiltene mine var ankommet trafikkstasjonen på Nordfjordeid var jeg ganske så kjapp ut i bilen og på vei innover, forteller Eirik Lyngvær.

Han forklarer at han var den første som mottok sine personlige skilt på trafikkstasjonen på Nordfjordeid.

– Etter litt tålmodighet og god service så var det rett ut for å montere skiltene før jeg satte kursen hjem igjen til Måløy.

Lyngværs nye bilskilt har teksten «DJ MYTH».

– De som kjenner meg ble ikke akkurat overrasket over at jeg valgte DJ MYTH på skiltene. Det er et artistnavn som jeg har brukt siden slutten av 1990-tallet, så selvsagt måtte jeg ha det på bilen. Dette er bilen som blir brukt til å frakta utstyr til og fra spillejobber også, så da passet det jo bare perfekt til denne bilen. Nå er det ingen tvil om hvem som kommer kjørende, nei, smiler Eirik Lyngvær.

Vurderer du å bytte til et personlig bilskilt? Sjekk om ønsket bilskilt er ledig her.