– Politiet er på plass i Kjenndalen med store ressurser i forbindelse med raset. Situasjonen er per nå uoversiktlig og politiet jobber sammen med de andre nødetatene for å skaffe oversikt over omfang og om noen er tatt av raset, sier kommunikasjonsrådgiver i Vest politidistrikt Gry Benedicte Halseth

Hundepatruljer er på vei med helikopter til stedet for å gjøre søk i raset så snart det er forsvarlig for mannskapene. Operasjonssentralen er oppbemannet for å håndtere hendelsen.

– Vest politidistrikt styrer innsatsen på bakken, mens Hovedredningssentralen styrer operasjonen i luften, sier Halseth.

Ifølge NRK Vestland er en mann og et barn allerede bekreftet skadet, og politisjef i Nordfjord Tormod Hvattum bekrefter at dette er en meget alvorlig rasulykke.

– Skredet har gått fra 1600-meters høyde og ned til elva og veien. Foreløpig vet vi at noen biler og campingvogner er tatt av raset, og et par er skadd. Men situasjonen er fremdeles veldig uklar. Det er et veldig stort skred. Rapportene viser at hele fjellsida er rensket for snø, sier han til NRK.

Fire biler skal være tatt av raset, opplyser NRK i en oppdatering av saken.

Området er utrygt

Klokka 16.23 oppdaterer politiet informasjonen ut til publikum

– Situasjonen er fortsatt uoversiktlig og det er fare for nye skred i området. Det er ikke mannskap i søk per nå fordi området vurderes som utrygt, sier Halseth.

Hun bekrefter at en mann og et barn er lettere skadet.

Nødetatene og frivillige er på stedet og jobber med å få oversikt på hendelsen og om det er savnede personer i skredet.

– Innsatsleder er ankommet stedet, sier Halseth.

Oppretter telefonnummer

Politiet har også opprettet eget telefonnummer i forbindelse med skredet i Loen.

– Telefonmottaket er opprettet som kontaktpunkt for personer som har familie eller venner de vet skal ha vært i området i dag og som de nå ikke oppnår kontakt med, sier Halseth.

Telefonnummeret er 815 02 800

Per nå har politiet ingen opplysninger om at noen skal være tatt av skredet eller er savnet.