De to sjarkfiskerne Øystein Færestrand og Bjørn Årdal fra Måløy tok turen nordover for å delta i skreifiske i Vesterålen. Det angrer de ikke på.

Opplevelsen ble et eventyr for de to måløyværingene som aldri tidligere hadde vært i Vesterålen på fiske.

Det hele begynte med at de så en annonse i en avis om et fiskemottak i Myre i Vesterålen som ønsket fiskere fra hele landet velkommen til å levere sine fangster hos dem.

Annonsen gjorde dem nysgjerrige på hva dette var, og de to mennene tenkte at det kunne være litt spennende å gjøre noe nytt. De har ikke angret et sekund på at de tok valget og dro til Myre for å delta på sjarkfisket.

- Dette har absolutt svart til forventingene våre. Her er det flotte moderne fiskemottak som yter topp service til fiskeflåten. De står på hele døgnet for å tilfredsstille oss fiskere. Når vi i tillegg har opplevd et eventyrlig fiske, kan det nesten ikke bli bedre, sier Øystein Færestrand og Bjørn Årdal.

Færestrand og Årdal reiste nordover med hver sin sjark, men valgte å drive samfiske da de kom fram. Det vil si at de har vært sammen om bord og fisket opp kvoten på den ene av båtene for så å fiske sammen på den andres båt.

Les hele saken i papirutgaven mandag 21. februar.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende