Eid mener det er for langt til Flora for å diskutere kommunesammenslåing.

– Vi er noe i tvil om realismen i en kommune som går helt fra Florø til Eid/Vanylven på grunn av de store geografiske avstandene (...), men ser det som helt naturlig å ha samtaler om kommunestruktur med både Bremanger, Vågsøy, Selje og Vanylven, skriver Eid-ordfører Alfred Bjørlo (V) i et brev til Vågsøy kommune.

Flora-ordfører Bengt Solheim-Olsen har i tillegg overfor Fjordenes Tidende tidligere slått fast at Vågsøy er «langt nok», og dermed virker det som at den ballen er lagt død.

Eid kommune takker uansett ja til å innlede samtaler med Vågsøy. Samtaler som de håper skal ende i et samlet Nordfjord, også inkludert den attraktive kraftkommunen Bremanger.

– En felles kommune i Nordfjord vil også gi svært interessante muligheter til å få statlige arbeidsplasser og kompetansemiljø til regionen – jevnfør for eksempel utviklingsmulighetene som ligger i Fiskeridirektoratet i Måløy som en del av en felles Nordfjord-satsing på statlige kompetansemiljø som utfyller hverandre og komplettere hverandre, skriver Bjørlo i svarbrevet fra Eid kommune.