Lokalt er det Vanylven som kommer best ut av de fem kommunene i Fjordenes Tidendes dekningsområde, med en gjennomsnittlig sum på 61 kroner og 58 øre per innbygger. Kommunen på Søre Sunnmøre har som nevnt økt beløpet fra fjorårets TV-aksjon, da gjennomsnittet lå på 53 kroner og 39 øre per innbygger.

I Bremanger, Eid og Selje er det gjennomsnittlige beløpet fra innbyggerne redusert fra fjoråret. Bremanger har gått fra å gi 53,26 kroner i 2016 til 45,98 kroner i 2017. Eid har gått fra 48,75 til 44,65 kroner, mens Selje har redusert beløpet fra 46,75 kroner i 2016 til 42,46 kroner i 2017.

I et Facebook-innlegg skriver Selje-ordfører Stein Robert Osdal at kommunen dessverre ikke fikk dekket alle bygdene under årets TV-aksjon, ettersom de manglet nok bøssebærere.

Skaper en fremtid

Etter årets TV-aksjon har UNICEF fått mer enn 200 millioner kroner til å hjelpe barn i krigsrammede områder.

– Det er vanskelig å sette ord på gleden og takknemligheten jeg føler nå. Tusen takk til alle som har bidratt! Hver eneste vaffel som er stekt, krone som er puttet på bøssa og hver eneste time som er lagt ned i den store dugnaden bidrar til å gi barn i krig og konflikt utdanning. Engasjementet vi har sett de siste ukene og dagene er overveldende. Jeg er takknemlig og ydmyk på vegne av UNICEF. Mer enn 470.000 barn vil nå få skolegang og muligheten til å skape seg en fremtid, sier Camilla Viken i UNICEF i en pressemelding.

I Norge har landets skoler arrangert skoleløp, stekt vafler, bakt og solgt tegninger. Til sammen har de samlet inn 8,1 millioner kroner alene. Også P3-aksjonen ga alt og sørget for ny rekord med hele 6,26 millioner til TV-aksjonen NRK UNICEF.

– Jeg er så utrolig glad for å se hvordan hele landet mobiliserer hvert eneste år for å gjøre verden til et litt bedre sted – en aksjon av gangen, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby i en pressemelding.

Fylkesaksjonsleder i Sogn og Fjordane, Martin Igland Malkenes, er også storfornøyd. Alt fra fylkesmenn, rådmenn og ordførere til næringsliv, lag og foreninger, skoler og trossamfunn har stått på for å gjøre denne store dugnaden mulig.

– Vi har all grunn til å være veldig stolte av vår felles innsats, sier Igland Malkenes i en pressemelding.