- Utbyggingen er en langsiktig investering i fremtida, sier daglig leder i Snorre Seafood, Steven Jensen.

Om seks-sju uker håper han at driften av selskapet skal være samlokalisert på Raudeberg, der det pågår utbygging av anlegget.

- Det er kostnadskrevende å drive med to umoderne anlegg så investeringen tvang seg egentlig fram. Nå håper vi å være oppe og stå i løpet av mars, sier Steven Jensen, som anslår at Snorre Seafood etter utbyggingen vil kunne kutte kostnader med en million i året.

For tiden driver Snorre Seafood fra anlegget i Måløy samt at de har midlertidig produksjon fra Kvalheim og Vedvik på Kapellneset. Når aktiviteten samles under ett tak senere i vår, vil anlegget i Måløy bli lagt ut for salg.

Over ett år har Snorre Seafood brukt på planlegging, prosjektering og finansiering av utbyggingen. Selve byggearbeidet startet i desember i fjor. Når de er ferdige vil eksisterende bygningsmasse være oppgradert til dagens standard og et nybygg på 300 m2 være kommet til.

. Det er jo sånn at to tredjedeler av jobben ligger før spaden i det hele tatt kommer i jorda. Vi har planlagt, prosjektert og tilrettelagt alt rundt byggeprosjektet selv, og også håndtert alt i forhold til underentreprenører. Det gir oss et anlegg etter våre spesifikasjoner basert på erfaringer vi har gjort oss, sier Jensen.

Hele saken står i papirutgaven mandag 14. januar.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende