– Vårt mål med kampanjen er å sette fokus på hvor viktig det er å beholde butikkene vi har og øke lokal handel, sier Ståle Tennebø i Fjordenes Tidende.

– Det handler om å ta vare på og bruke det som er her. Men det plasserer også et ansvar hos butikkene om å ha det kundene trenger og ønsker.

Vil forsterke budskapet

Hans motivasjonen for å være med på kampanjen handler ikke kun om egen bedrift.

– Nei, vi er nok litt på siden. Vi selger en kapitalvare til et litt større område. Det er forskjell på å skulle kjøpe en bil enn en bursdagsgave, et par sko eller en ny iPad. Men problemstillingen er den samme, for vi ønsker jo at folk bruker oss. Så vi håper vi kan være med på å støtte selve stedet og all lokal handel med denne kampanjen.

De tror mange fikk med seg kampanjen i fjor, og håper å forsterke budskapet i år.

– Det kan egentlig ikke understrekes for ofte. Det er viktig å handle lokalt slik at butikkene klarer å opprettholde et tilbud til folk i området. Hvis ikke, kan det føre til redusert tilbud og til slutt gå ut over arbeidsplasser.

Dermed blir det en ny runde med «Eg handlar lokalt».

Om man handler i en av butikkene som deltar i kampanjen, har butikkene egne kasser der man kan legge en lapp som dokumenterer kjøpet. Eller man kan ta en selfie i butikken og poste på Instagram. Butikkene som er med offentliggjøres 21. november, kampanjen avsluttes 16. desember og deretter trekkes én heldig vinner.

Vinneren får en leasingavtale fra Toyota Nordfjord på en Toyota Yaris Style i ett år, samt bilforsikring på inntil 15.000 kilometer. Bilen blir levert til vinneren før julaften.

– Toppmodellen Style er en fullhybrid og helt ny på markedet i år, sier Solvang.