- Vi har hatt et medlemsmøte i kveld der vi er enige om veien videre. Vi skal møte samarbeidspartiene i morgen kveld klokken 20.00 og da vil vi informere de om veien videre, sa leder Tove Lill Refvik Volle til Fjordenes Tidende like etter at møtet på rådhuset var avsluttet i 21-tiden mandag.

Drøyt to timer brukte de 24 medlemmene fra Vågsøy Arbeiderparti på å diskuterer hvorvidt partiet skal bryte samarbeidsavtalen med Senterpartiet, Fremskrittspartiet, Tverrpolitisk liste og Rødt, og stemme for nedleggelse av Holvik skule og Bryggja skule i kommunestyret torsdag.

- Har dere bestemt dere for et budsjettforslag?

- Jeg har lyst å informere samarbeidspartiene først, men ja vi er enige, sier Tove Lill Refvik Volle.

- Så alle de seks representantene fra Arbeiderpartiet vil stemme for det samme budsjettforslaget?

- Ja.

- Stemte dere over samarbeidspartienes budsjettforslag opp mot et dere har utformet selv?

- Jeg vil ikke gi mer informasjon før i morgen. Informasjon utover det som nå er gitt skal samarbeidspartiene få først, sier Refvik Volle.

24 medlemmer møtte på kveldens medlemsmøte i rådhuset.

Ordfører Kristin Maurstad (Ap), som sikret seg ordførerposisjonen gjennom samarbeidsavtalen, ønsket ikke å si noe om innholdet eller utfallet av budsjettdebatten i kveld. Hun hadde følgende å si etter kveldens medlemsmøte:

- Vi har diskutert mye og hovedsaklig budsjettet. (...) Det er høyt under taket i Arbeiderpartiet og alle har sluppet til. Mange har ment mye og vi har landet på noe vi er enige om, sier ordføreren.

Etter det Fjordenes Tidende kjenner til skal et flertall av de seks kommunestyrerepresentantene fra Arbeiderpartiet sterkt ha vurdert å støtte en nedleggelse av de to barneskolene. Partiet vil derimot ikke bekrefte hva de går før de har orientert samarbeidspartiene tirsdag kveld.