En hvit plastbåt ble funnet drivende ved Rugsundøy ved Skorpeholmane i Nordfjorden torsdag morgen. Det ble deretter satt i verk en omfattende leteaksjon i området.

– Vi prøver å finne eieren til båten, og vi må finne ut om det er noen som har vært ute med båten. Det kan være alt fra at den har slitt seg fra fortøyningen til mann over bord, forteller båtfører Marius Strømmen på redningsskøyten «Simrad Buholmen» til Fjordenes Tidende.

Han forteller videre at leteaksjonen ble iverksatt rundt klokken 09.30 på morgenen, og letingen var fortsatt i full gang da klokken hadde passert 12.00.

– Redningsskøytene «Simrad Buholmen» og «Halfdan Grieg», tre stridsbåter fra Forsvaret, flere oppdrettsbåter og andre båter deltar i søket. Et Sea King-helikopter fra Florø var også med, men de måtte ut på brannen på Bergensbanen, sier Strømmen.

Han bekrefter at det er gjort funn i sjøen:

– Det er funnet en ryggsekk i havet. Vi må gå ut fra det verste og håpe på det beste. Nå kjører vi leteaksjonen med de ressursene vi har, i tillegg til at vi prøver å finne ut hvem som eier båten som er funnet, forteller Marius Strømmen på redningsskøyten «Simrad Buholmen».

Klokka 13.40 meldte politiet at de har vært i kontakt med eieren av båten, men at det er usikkert om noen har vært om bord i båten.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende